Arrangemangen
Dra åt skogen &
Skoj på hoj är
mycket po§§§§pulära.
Umeå OK ligger
i Sverige-toppen,
när det gäller att
sälja kartpaket med sommarkontroller.


Denna sommar
finns fyra alternativ
:
Skoj på hoj, Umeå
Dra åt skogen, Umeå
Holmsund/Obbola
Gång på gång

Så här går det till
Tips innan starten
Försäljningsställen
Leverans till dörren
Detta kan du vinna
Några kartklipp
Som sagt var

Värt att veta
Mera orientering
Resultat 2017Resultat 2016
Resultat 2015
Resultat 2014
Resultat 2013
Resultat 2012
Resultat 2011

Resultat 2010
Resultat 2009
Resultat 2008Kontakta oss
Här finns vi
SYNPUNKTER
PÅ SÄSONGEN SOM GÅTT

Inför Skoj-på-hoj-säsongen 2017 uppmuntrade Umeå OK deltagarna att höra av sig med synpunkter på arrangemanget – och synpunkter har vi sannerligen fått. Deltagare har haft synpunkter i mejl, i telefonsamtal, i möten ute på stan och på små lappar i anslutning till inskickade kontrollkort. Tack alla för era goda råd, säger Umeå OK.

Många berömmer och många uttrycker sin tacksamhet.
Ett kortfattat "Tack för i år!" eller ett handskrivet brev med rimmade rader på tre A4-ark är lika värdefulla för oss som arrangerar Skoj på hoj & Dra åt skogen.

Kritik har vi också fått. Många har påpekat att de saknades utrymme för namn och adress på Skoj-på-hoj-kontrollkortet. Den fadäsen beklagar vi arrangörer förstås. När den upptäcktes informerade vi på vår webbplats www.skoj.info. Vi tryckte även upp etiketter med information som klistrades på de kartpaket som ännu inte sålts. Arrangörsmissen har sitt ursprung i att formatet på Skoj-på-hoj-kontrollkortet förändrades i år. Glad i hågen över att få plats med nödvändig information på mindre tryckyta, glömde vi helt enkelt bort att klistra in de prickade adressraderna på kontrollkortets baksida. Slarvigt förstås, ett slarv som förhoppningsvis inte ska upprepas kommande år.

Många har även haft synpunkter på den stora, sammanhållande kartan över stan som vi använde oss av i år.
– Snygg att ha på väggen, men hopplös att ha på cykeln, skrev någon.

Väldigt många av våra flitigt återkommande skoj-på-hojare vädjar till Umeå OK att återgå till föregående års kartor i A4- och A3-format. En del vädjar ödmjukt:
– Snälla, återgå till det gamla kartformaten.
Andra är temperamentsfulla:
– Hur i h-vete har ni tänkt!?

Bland de inskickade synpunkterna finns också många goda råd:
– Varför inte lägga in kartan så att man kan plocka upp den i sin smarta telefon, föreslår någon.
– Jag fotograferar kartan med min mobil, så att jag har aktuell kartbild i telefonen inför varje cykeltur, skriver en annan.
– Varför inte poängsätta kontrollerna med många poäng till de kontroller som ligger långt bort, rekommenderas det också.

Bland alla inskickade synpunkter – ibland formulerade med stora ord, ibland med försynta undringar – har Umeå OK utlovat ett(1) sportigt presentkort på 500 kronor.

Vinnare i den lottdragningen blev i år Leif Wiklund, Umeå. Grattis!
Vi i arrangörsgruppen uppskattar dina ord, precis som vi uppskattar alla andra åsikter om vårt arrangemang som många cykelmotionärer skickat in till oss. Vi arrangörer har en hel del att prata om när vi börjar planlägga nästa års arrangemang.

Vinnaren i lottdragningen, Leif Wiklund, formulerade sig så här i ett e-mejl:

Skoj på hoj Dra åt skogen, Skoj på hoj